Brzmi dziwacznie, ale to naprawdę możliwe. Można odświeżyć
zwiędłą marchew. Wystarczy ją obrać i namoczyć przez 1-2 godziny w wodzie z
lodem. Znów będzie jędrna i chrupka.
I jeszcze parę tricków na zachowanie świeżości cytryny i
ziół:
Jeśli kupicie za dużo cytryn, nie musicie się już martwić,
ze zgniją w lodowce. Wystarczy wycisnąć na wyciskarce cały sok i zalać nim
pudełko na kostki lodu. Zamrozić i używać w razie potrzeby J
To samo z ziołami. Można je umyć, poszatkować, wymieszać z
oliwą tak by uzyskać konsystencję pasty, zapakować w pojemnik na lód, zamrozić
i używać „kostek ziołowych” w razie potrzeby. Przypominam, że najlepsze zioła
są latem. Jest to więc najlepsza metoda na zachowanie letniego smaku potraw i
sezonowej jakości ziół J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Mile widziane komentarze. Można komentować jako Anonimowy, jednak miło by mi było, gdyby osoby komentujące zostawiały chociaż nick lub inicjały, albo same imiona :) Można to zrobić wybierając rozszerzenie "komentarz jako: Nazwa/adres URL" i wpisując nick w okienko "nazwa" i klikając "Dalej" :)