Z-Głową-Żercy

O tym jak jeść z głową, czyli mądrze i zdrowo!!!!

Strony

  • Strona główna
  • O mnie
  • O wodzie
  • Osiem zasad "zgłowążerstwa"
  • Przepisy

Przepisy

Chłodnik pomidorowy na upał, rozgrzewająca zupa pomidorowa na chłód

Ciasto z dyni

Pasta z awokado, rukoli i grillowanej papryki

Sałatka z macerowaną cukinią, kaszą gryczaną i ciecierzycą 

Smoothie na czekoladowo

Sos dyniowo-cukiniowy do spaghetti z ciecierzycą

Zupa z dyni i cukinii

Młoda kapusta z młodymi letnimi warzywami

Na upał...orzeźwiający zimny koktajl malinowy :)

Pomysły na zdrowe dodatki do kanapek

Quesadillas z guacamole

Razowiec Piwny

Roladki z bakłażana

Sałatka z radicchio

Zupa z botwinki

Zupa z soczewicy

Zupa-krem z zielonych szparagów i awokado

Dynia i cuknia pieczone w płatkach chilli i oregano

Kaszotto z pęczaku, dyni i papryki

Zapiekanka z soczewicy i cukinii

Barszcz wigilijny bez zakwasu i sztucznych dodatków

Paprykarz nie do końca szczeciński

Zupa krem z kopru włoskiego
Bananowe placuszki z czeko-leśnym musem

Jaglana po węgiersku


Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w XUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Mile widziane komentarze. Można komentować jako Anonimowy, jednak miło by mi było, gdyby osoby komentujące zostawiały chociaż nick lub inicjały, albo same imiona :) Można to zrobić wybierając rozszerzenie "komentarz jako: Nazwa/adres URL" i wpisując nick w okienko "nazwa" i klikając "Dalej" :)

Strona główna
Subskrybuj: Posty (Atom)

Facebook

ZGłowąŻercy

Promote your Page too

Moja lista blogów

  • Kuchnia wegańska, zdjęcia, zajawka i muzyka!
    NAJPROSTSZA , KREMOWA FASOLA
    5 miesięcy temu
  • gotuj zdrowo!
    Ruszyły zapisy na kurs! Zostań dietoterapeutą w 7 tygodni !
    5 miesięcy temu
  • Ammniam
    Wiosenna sałatka ze szparagami i perłowym kus kus
    1 rok temu
  • Akademia Witalności
    Warsztaty „Zrozumieć Tarczycę”
    1 rok temu
  • jadłonomia • roślinne przepisy
    Jogurtowy sernik
    4 lata temu
  • Dorota smakuje
    Nowy adres bloga
    6 lat temu
  • Ekoquchnia
    A po świętach zrób sobie kimchi…
    7 lat temu
  • dietetyczka - naturalnie
    Sól wcale nie taka szkodliwa
    8 lat temu
  • smakoterapia
    JUŻ W WEEKEND 21/22.01 OTWIERAMY WARSZTATY 2017! WARSZAWA!
    8 lat temu
  • Zielenina
    Gotuj z ciocią Zieleniną na katowickim Biobazarze - bezpłatne warsztaty kulinarne dla dzieci!
    8 lat temu
  • Potrawy Półgodzinne
    Curry z buraczków, batatów i cebuli
    9 lat temu
  • Around the kitchen table | happiness is homemade
    Do zobaczenia!
    9 lat temu
  • QuchniaWege
    Bezglutenowy omlet dla roczniaka (z amarantusem)
    10 lat temu
  • White Plate
    Zupa z kukurydzy, ziemniaków i jabłek
    10 lat temu
  • Lepszy Smak
    KONIEC :)
    11 lat temu
  • Moje Dietetyczne Fanaberie
  • Kwestia Smaku - Wyjątkowo na co dzień - Przepisy kulinarne

Szukaj na tym blogu

Łączna liczba wyświetleń

152,822

Etykiety

awokado (5) bakłażan (1) banan (2) buraki (4) ciasto (1) ciecierzyca (3) cukinia (5) dynia (3) imbir (1) indyk (1) jabłka (1) jarmuż (1) kabaczek (1) kakao (2) kapusta (1) kasza gryczana (1) kasza jaglana (2) koper włoski (1) maliny (2) marchew (3) migdały (4) natka (5) ogórek (1) olej kokosowy (2) papryka (5) pesto (1) pęczak (3) pieczywo (1) pomidory (3) rukola (3) sałata rzymska (1) sałatka (2) seler naciowy (1) siemię lniane (1) smoothie (1) soczewica (2) sos (1) spaghetti (1) szparagi (1) śliwki suszone (1) zapiekanka (1) zupa (7)

Archiwum bloga

  • ▼  2015 (1)
    • ▼  stycznia (1)
      • Jaglana po węgiersku
  • ►  2014 (6)
    • ►  maja (1)
    • ►  kwietnia (1)
    • ►  lutego (2)
    • ►  stycznia (2)
  • ►  2013 (65)
    • ►  grudnia (2)
    • ►  listopada (3)
    • ►  października (4)
    • ►  września (5)
    • ►  sierpnia (5)
    • ►  lipca (5)
    • ►  czerwca (3)
    • ►  maja (13)
    • ►  kwietnia (17)
    • ►  marca (8)

Kontakt

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Popularne posty

  • Jak przechowywać sałatę? Ciekawostka!!!
    Kto z nas nie lubi pysznej, chrupiącej zielonej sałaty? Każda kanapka smakuje pysznie ze świeżą sałatą, każda sałatka nabiera wyglądu i sm...
  • Kiszona czy kwaszona? Chwyt słowny, czy może coś na rzeczy?
    Ostatnio ktoś skrzętnie podsunął mi cytat z poradni językowej PWN online z pytaniem, czy pani dr z Uniwersytetu Warszawskiego się przypadkie...
  • Akrylamid – ukryty w chipsach i frytkach morderca i największa zmora podgrzewanego i przetwarzanego jedzenia.
    O tym, że surowe pożywienie jest zdrowsze od ogrzewanego i przetwarzanego wie prawie każdy. Prawie każdy wie, że w trakcie ogrzewania żywn...
  • Przepis: Zupa z botwinki
    Już jest! Pyszna, botwinka. Kusi swoimi ślicznymi listkami, chrupkimi łodyżkami i malutkimi korzeniami. Doskonałe źródło wapnia, witamin A...
  • Herbata w torebce i ryż w woreczku, czyli jak zjeść worek na śmieci?
    Jaką herbatę pijecie? Liściastą czy z torebeczki? Na pewno większość odpowie, że z torebeczki. A ryż? Komu dzisiaj chce się brudzić garn...
  • Osiem zasad „zgłowążerstwa”!
    Myślę, że przygotowałam już część moich czytelników na przejście na tzw. „zgłowążerstwo”. Wiecie już jak robić zakupy, jak wybierać i jaką...
  • Diety-bzdety czyli jakie fazy mieli Atkins i Dukan, że opracowali taki stek bzdur!!!!!
    Pierwsze co ciśnie mi się na usta czytając jadłospisy i zasady obu diet to "ale faza"!!!!! Postanowiłam więc przedstawić wszystki...
  • Co tam słychać na straganach? - Czyli kilka pomysłów na sezonowe pozycje w jadłospisie.
        No i przyszła wiosna! Taka solidna, ciepła, nawet gorąca! Pojawiły się sezonowe pyszności takie jak szparagi, rzodkiewka, sałata, botwin...
  • Jaglana po węgiersku
    Po dłuższej przerwie wracamy do bloga. Mieszkanie zrobione, formalności załatwione, porządki w części ogarnięte, można wrócić do ulubionych ...
  • Woda. Cz. I
    Zastanówmy się przez chwilę, czy świat istniałby bez wody? Czy człowiek istniałby bez wody? Odpowiedź prosta i jedyna –NIE. Od wody tak n...
Obsługiwane przez usługę Blogger.