czwartek, 4 kwietnia 2013

Kac Vegas Asparagus!!! Ciekawostka


Jedno warzywko a ile dobrego :) Naukowcy z Korei Południowej odkryli niedawno, że zawarte w szparagach aminokwasy wzmacniają działanie enzymów metabolizujących alkohol - dehydrogenazy alkoholowej i oksydazy cytochromowej. Co ciekawsze, okazuje się, że aminokwasy te są tak samo aktywne w surowych jak i gotowanych szparagach. Następnym razem po imprezie, uśmiechamy się więc do tych zielonych patyczków! A tak na poważnie - oczywiście alkohol i tak zawsze spożywamy z umiarem!!! Nawet kilogramy szparagów nie pomogą, jeśli dzień wcześniej wlewaliśmy w siebie hektolitry alkoholu.



No to na zdrowie!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Mile widziane komentarze. Można komentować jako Anonimowy, jednak miło by mi było, gdyby osoby komentujące zostawiały chociaż nick lub inicjały, albo same imiona :) Można to zrobić wybierając rozszerzenie "komentarz jako: Nazwa/adres URL" i wpisując nick w okienko "nazwa" i klikając "Dalej" :)