Jedno warzywko a ile dobrego :)
Naukowcy z Korei Południowej odkryli niedawno, że zawarte w szparagach
aminokwasy wzmacniają działanie enzymów metabolizujących alkohol - dehydrogenazy alkoholowej i oksydazy cytochromowej. Co
ciekawsze, okazuje się, że aminokwasy te są tak samo aktywne w surowych jak i
gotowanych szparagach. Następnym razem po imprezie, uśmiechamy się więc do tych
zielonych patyczków! A tak na poważnie - oczywiście alkohol i tak zawsze
spożywamy z umiarem!!! Nawet kilogramy szparagów nie pomogą, jeśli dzień
wcześniej wlewaliśmy w siebie hektolitry alkoholu.
No to na zdrowie!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Mile widziane komentarze. Można komentować jako Anonimowy, jednak miło by mi było, gdyby osoby komentujące zostawiały chociaż nick lub inicjały, albo same imiona :) Można to zrobić wybierając rozszerzenie "komentarz jako: Nazwa/adres URL" i wpisując nick w okienko "nazwa" i klikając "Dalej" :)